Potravinářství



http://www.vladahadrava.xf.cz/ - Výuka předmětu potraviny a výživa užitím ICT
 
 


Orbis Pictus: Kuchařství

Wikipedie: potravinářství
 


http://www.vitalia.cz/clanky/spekacek-neni-burt-a-nekdy-ani-spekacek/nazory/
Dříve někteří řezníci máčeli např. šunku nebo šunkový salám. To se ovšem snadno poznalo: takový salám okamžitě promáčel papír.
Dnes je tento mezikrok vyloučen, protože voda se do měkkých salámů a šunek přidává už ve výrobě. Přidává se ovšem ve formě želatinového roztoku, takže její skutečný obsah zjistíte teprve tehdy, když necháte uzeninu přemrznout a po rozmrazení ji nakrájíte. Želatina se mrazem roztrhá a vodu pustí do takové míry, že ji lze z výrobku ždímat čůrkem. Salám navíc získá na řezu strukturu molitanové houby.

http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice-evropy_24549.html

http://www.chocolates.cz/ - KAMILA CHOCOLATES, s.r.o., Vyskytná nad Jihlavou 126