Potravinářství
http://www.vladahadrava.xf.cz/
- Výuka předmětu potraviny a výživa užitím ICT
Orbis
Pictus: Kuchařství
Wikipedie:
potravinářství
http://www.vitalia.cz/clanky/spekacek-neni-burt-a-nekdy-ani-spekacek/nazory/
Dříve někteří řezníci máčeli např. šunku nebo šunkový
salám. To se ovšem snadno poznalo: takový salám okamžitě promáčel
papír.
Dnes je tento mezikrok vyloučen, protože voda se do měkkých salámů
a šunek přidává už ve výrobě. Přidává se ovšem ve formě želatinového
roztoku, takže její skutečný obsah zjistíte teprve tehdy, když necháte
uzeninu přemrznout a po rozmrazení ji nakrájíte. Želatina se mrazem
roztrhá a vodu pustí do takové míry, že ji lze z výrobku ždímat
čůrkem. Salám navíc získá na řezu strukturu molitanové houby.
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice-evropy_24549.html
http://www.chocolates.cz/ -
KAMILA CHOCOLATES, s.r.o., Vyskytná nad Jihlavou 126